Sign In

Remember Me

Подписка „ЗА бъдещето на пазар Римската стена“

Подписка „ЗА бъдещето на пазар Римската стена“

Уважаеми жители на Лозенец, посетители от цяла София, приятели и съмишленици,

На втората годишнина от старта на фермерския пазар на Римската стена искаме да предложим една нова форма, чрез която да покажем на Община Лозенец и Столична община, че това място може и ще е хубаво да се развие към първоначалната си форма на функциониране – производителски пазар!

Вече 2 години, всяка събота, ние от Хранкооп – София, с подкрепата на Столична община, Пазари Изток, Сдружение Трансформатори, Екологично сдружение За Земята и Сдружение Устойчиво общество доказваме, че интерес и възможности за такъв тип пазар има. Необходима ни е, обаче, повече подкрепа от Общината: чрез определяне на специфични правила за този тип пазар, осигуряване на повече пространство, осигуряване на паркоместа и на по-добри условия за провеждане на пазара на открито (навес, тенти или друг тип предпазване от слънце и дъжд)…

По-долу може да видите анализи и предложения, които бяха направени преди една година от архитект Димитър Паскалев, чиято работа ценим и уважаваме. Нашият принос е в точката „Пилотен проект – Фермерски пазар“. Показваме тези проучвания, анализи и идеи, за да се види, че не сме правили „просто пазари“, а през цялото време, целенасочено и с внимание към всички фактори, създавахме условия за една последваща трансформация на това място. Приканваме ви да разгледате в детайли, а след това да се включите в подписката „ЗА бъдещето на пазар Римската стена“, ако харесвате тези идеи. Общината ни подкрепя, но бихме искали да съберем максимална подкрепа и от вас – хората на София. Нека вашите подписи да бъдат най-силният аргумент за продължаване в тази посока.

⇒ Линк към онлайн подписката

Ето какви идеи предложихме на Общината през август 2014*:

Ще се радваме да разгледате и да споделите мнения.

*Тук ще извадим само едно от предложенията, което най-лесно би могло да се осъществи от Община Лозенец – затварянето на улица Стара стена за няколо часа в съботен ден по време на фермерския пазар. Целта е да може да се използва улицата като паркинг за производителите и допълнително пространство за активности, събития, демонстрации, работилници и др.

Rimskata-Stena-Zatvaryane na ulicata

 

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти