Sign In

Remember Me

Образователни екоцентрични градинки

Образователни екоцентрични градинки

Образователната екоцентрична градинка представя нагледно хармоничната връзка на човека с природата. Тя ни учи, че хората са част от природата и нейните цикли, поради което да бъдем отговорни към средата, в която живеем и да се грижим за живота в нея, означава да уважаваме себе си и своето място в света.

Създавайки екоцентрична градинка, ние всички се учим как да работим заедно с природата, изучавайки и прилагайки принципите за устойчиво развитие на екосистемите. С други думи, образователната екоцентрична градинка е градина, в която отглеждаме растения по природни методи с органично чисти материали, с уважение към земята, флората и здравето на хората.

Същевременно, градинката служи като образователен инструмент, като при изграждането ѝ ангажираме максимален брой заинтересовани лица (ученици, родители, служители и други), а след като е готова тя е нагледна демонстрация за устойчиво и екосъобразно градинарство.

Повече информация: http://konsumuvai.org/bg/конкурс-за-градинки/

Конкурс за малки проекти за създаване на образователни екоцентрични градинки е част от проект “КонсУмувай: Х като храна” на Фондация ЕкоЦентрик и немската организация JANUN и се финансира от Германската фондация за околна среда (DBU). Реализира се благодарение на експертната подкрепа на Фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие“ и с партньорството на Хранкооп и Сдружение “Натуралистично”.

Хранкооп и нашите производители ще подкрепим градинките със семена, разсад и финансиране, събрано с дарения от всички членове на кооператива.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти