Sign In

Remember Me

И тази година Хранкооп се включва в кампанията Good Food, Good Farming

И тази година Хранкооп се включва в кампанията Good Food, Good Farming

За четвърта поредна година в цяла Европа се провежда информационната кампания Good Food – Good Farming и на всички, на които очите (и ушите) са отворени, вече са наясно, че всъщност не индустриалното земеделие е решението за „прехраната“ на света!

Включваме се в кампанията не с тенджери и тигани, както много от колегите ни в повечето „развити“ икономики, а по-скоро с тиха, но постоянна работа в подкрепа на малките семейни ферми. Нашата най-важна и най-спешна задача е да създаваме стабилност, във времена на страх и объркване. Това ние ще постигнем, като търсим модели на солидарност, взаимопомощ, изграждане на доверие и директен контакт между производителите и потребителите. Това и правим:

  • на всичките ни фермерски пазари в следващите 2 месеца ще поставим информационни материали, и ще говорим и разясняваме колкото можем за алтернативите на индустриалното земеделие;
  • включихме се и ние в солидарното съфинансиране на издаването на книгата „Да разберем агроекологията“ от Matthew Calame на български, по инициатива на Христо Кавлъков (наш съгражданин, който е голям радетел за промяна на модела на земеделие). Очакваме с нетърпение книгата да излезе в началото на следващата година. Междувременно, ако искате да разберете повече за алтернативите на индустриалното земеделие – гледайте това видео:
  • подкрепяме изцяло и ще помагаме на хората от сдружение КАЖИ в борбата им срещу индустриалните издевателства над животните. КАЖИ се борят за затваряне на фермите за ценни кожи, за премахване на клетъчното отглеждане на животни и др.
  • започнахме съвместна кампания с „Храна, НЕ война“ (Food Not Bombs) – София, в която всяка седмица производителите от фермерските ни пазари даряват храна за хора в неравностойно положение“:
  • ще продължим да настояваме, че Общините (общностите), а не веригите трябва да подкрепят малките земеделски производители – това е продоволствена политика и хранителна сигурност, а не бизнес!
Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти