Sign In

Remember Me

Хранкооп София

Хранкооп София

Хранкооп София е неформална група хора, търсещи чиста храна.

Основната дейност на групата е директен контакт и диалог с производители на био, еко и органична (съкратено БЕО) храна. Прескачаме спекулативната мрежа от прекупвачи и поощряваме директно родни производители.

Целта ни НЕ е чрез групово пазаруване да изстискваме непосилни отстъпки от хората, отглеждащи храната ни – напротив. Производителите сами определят цената, на която работим с тях – най-често реална пазарна стойност.

Опитваме се да помагаме на членовете на групата в избора на чисти продукти, както и да просвещаваме всички за истинската стойност на хубавата, разумно отгледана храна и социалната система на взаимопомощ.

Групата е базирана на доверието, затова е нужна препоръка от настоящ член за присъединяването на нов. Ако нямате препоръка, заповядайте на фермерския пазар “Римска стена” всяка събота, за да се запознаете с част от производителите в ХК. Там можете да си купите чиста храна без нужда от предварителна заявка или членство в кооператива.

Как работи ХК?

В едно изречение: членовете правят заявки, координаторите уреждат доставката, производителите изпращат и всички са доволни.

Ядрото на ХК са екипът координатори (ЕК). Те общуват с производителите и организират всички доставки. Всяка седмица ЕК обявява в групата какви продукти от кои производители са достъпни за заявка. Всеки прави своя избор в рамките на няколко дни. След това ЕК съставя поръчка към производителите, а те от своя страна изпращат поръчаното.

Продуктите пристигат в склада на ХК в жк Лагера. Там ЕК, с помощта на доброволци от членовете, групира и разпределя заявеното на всеки отделен човек. След като всичко е подредено, започва раздаването. То се случва всеки вторник в рамките на няколко часа.

Как може да се включите в Хранкооп София?

Хранкооп – София е затворена потребителска група и за да се включите в нея трябва някой да ви препоръча. Ако нямате близък човек, който да ви препоръча и да бъде ваш гарант в Хранкооп – София, просто посетете някой от ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ и там да потърсите организаторите на пазара те са от координаторския екип на Хранкооп и могат да ви обяснят как работи кооператива и евентуално да ви препоръчат за включване.

Контакти

Ако сте производител и искате да се включите в Пазарите, пишете на events@hrankoop.com
Ако сте били на Пазарите и имате мнения, оплаквания и препоръки, пишете на pazari@hrankoop.com
Ако имате въпроси за самият кооператив, пишете на co@hrankoop.com

Към лентата с инструменти