Sign In

Remember Me

Солидарна Хранкооп акция @ Pura Vida Organic Farm

Солидарна Хранкооп акция @ Pura Vida Organic Farm

Заповядайте на Солидарна Хранкооп акция в Pura Vida Organic Farm – семейна биоферма за отглеждане на зеленчуци и плодове по щадящ природата начин. „Тя е резултат от егоистичните ни подбуди – искахме качествена храна, която да консумираме без притеснение за това откъде идва и как е добита“, споделят Кристиан и Валентина Василеви, основатели на фермата. Идеята за собствена биоферма им хрумва по време на пътешествие из Южна Америка. Двамата оставят успешните си кариери на модел и персонален треньор със собствена боксова зала в Ню Йорк сити и се завръщат в България, за да създадат Pura Vida в село Аканджиево край Пазарджик, където отглежда био лимец, грозде, десетки видове плодове и зеленчуци, две кучета, няколко котки и две дечица. Pura Vida е част от мрежата на Хранкооп от 2017 г. и можете да се срещнете на всеки съботен фермерски пазар на Римска стена от пролет до късна есен. 

И сега по същество – солидарна… какво?

Солидарните акции на Хранкооп свързват производители на чиста храна с потребители, които я ценят. В рамките на 1 ден доброволци посещават избрана ферма от мрежата на Хранкооп и помагат с каквото е необходимо в зависимост от сезона. Солидарните акции помагат на градския човек да разбира и уважава чистата храна, дават му възможност да поработи на чист въздух и в приятна компания, и укрепват връзката между производители и потребители. 

Включете се като един от максимум 15 доброволци на 28 февруари 2021 г. от 10:00 до 15:00 ч., за да помогнем на Крис и Валя за:

  • Чистене на лехи
  • Правене на разсад
  • Торене с биохумус
  • Садене на разсад 
  • Садене на дръвчета 

Необходимо оборудване:

  • Работни дрехи, най-добре няколко слоя, за да можете да се съблечете, като загреете 😉
  • Високи работни ботуши
  • Ръкавици (ако имате)

Какво предлагат Крис и Валя:

  • Интересно и пълноценно прекарване на няколко работни часа
  • Разказ за живота им на био фермери 
  • Вкусен вегетариански обяд

Локация и придвижване до там:

  • Pura Vida Organic Farm се намира в село Аканджиево край Пазарджик. Точна локация ще получите след като се регистрирате.
  • За споделен транспорт (търсене или предлагане) – моля, оставете коментар в събитието и се самоорганизирайте.

Регистрация:

Регистрацията е задължителна, защото местата са ограничени само до 15. Моля, попълнете регистрационната форма – https://forms.gle/7mEmkpi14hrLWisD9 

Ако в деня на събитието се чувствате болни, моля, останете вкъщи. Събитието ще се проведе съгласно всички актуални противоепидемични мерки и предписания. Ако ситуацията го налага, събитието ще бъде отложено (моля, следете за новини).

Вижте как протече втората солидарна Хранкооп акция, която се проведе във ферма Пура Вида: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=HrankoopSofia&set=a.2177963742339731

Събитието се провежда с подкрепата на Dacia.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти