Sign In

Remember Me

Спрете пестицидите, ние искаме макове!

Спрете пестицидите, ние искаме макове!

Пестицидите са отрови, които унищожават всичко живо. Те са в дъждовната вода, в сутрешната роса, в нектара на цветята и в стомаха на пчелите, в пъпната връв на новородените, в гнездото на птиците, в млякото на майките, в ябълките и черешите.

Пестицидите имат трагични последици върху здравето. Те причиняват рак, Паркинсон, психомоторни нарушения при децата, безплодие, вродени аномалии. Излагането на пестициди се подценява от една полудяла система, която си е избрала единствено да бяга напред. Когато се забранява един пестицид, десет други заемат мястото му. А има още хиляди.

Вече не можем да познаем страната си. Природата е обезобразена. За петнадесет години изчезна една трета от птиците; за двадесет – половината от пеперудите; пчелите и опрашващите насекоми умират с милиарди; жабите и скакалците сякаш са безследно изчезнали. Дивите цветя са рядкост. Този свят, който се обезцветява, е нашият. Всеки цвят, който се губи, всяка светлина, която гасне, причинява болка. Върнете ни маковете! Върнете ни красотата на света!


Стига вече! На никаква цена! Ние искаме защита. Настояваме нашите управляващи да забранят всички пестициди.

Стига приказки, нужни са действия!

Включете се в петицията за забрана на всички синтетични пестициди:
https://nousvoulonsdescoquelicots.org/petition-to-ban-all-synthetic-pesticides/


Книгата „Ние искаме макове“ се явява началото на радикална промяна на политиката по отношение на използването на химически синтетични пестициди. Това е началото на движение, в което всички граждани могат да участват.

Целта на петицията – 5 милиона подписа до 2020.


Световна седмица за алтернативи на пестицидите
от 20-и до 30-и март: http://www.pesticideactionweek.org/

The Toxic Story of RoundUp: Freedom from the Poison Cartel through Agroecology

https://navdanyainternational.org/publications/the-toxic-story-of-roundup/

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти