Sign In

Remember Me

Хранкооп

Движението на Хранкооп в България се развива вече от 10 години. Първоначалният тласък е даден от Екологично сдружение За Земята през 2010 г., които популяризират хранителните кооперативи като нова форма за подкрепа към малките земеделски производители от общности на потребители.

Началото на Хранкооп – София поставено от няколко човека, кооперирали се за директно купуване на чисти продукти от производители, които лично познават и могат да им имат доверие.

Хранителни кооперативи, 2011 / Hranitelni kooperativi from Za Zemiata on Vimeo.
Кратък документален клип за нарастващото европейско движение за хранителни кооперативи с примери от България и Каталуния. Целта на филма е да служи като средство за популяризиране на кампанията за алтернативни търговски модели и за създаване на нови производител-потребител кооперативи . /Short documentary clip about the growing European food cooperative movement with examples from Bulgaria and Catalonia. The goal of the movie is to serve as a promotion tool for campaign on promotion of alternative trade models and creating of new producer-consumer cooperatives.

10 години по-късно хранителните кооперативи са над 10, като всички държат изключително много на доверието и подкрепата към малките производители.

Повече за Хранкооп групите по градове:

Към лентата с инструменти