Sign In

Remember Me

VII-та КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“ ще се проведе онлайн на 21, 22, 23 октомври 2020

VII-та КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“ ще се проведе онлайн на 21, 22, 23 октомври 2020

На 16 октомври 2020 г. , за трета поредна година, стартира НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНАСимволът на седмицата е ЗЕЛЕНИЯТ КАРТОН.

Конференцията тази година е посветена на предизвикателствата пред хранителните системи по време на криза.

Кулминацията на СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2020 ще се отбележи с тридневна онлайн конференция на 21, 22 и 23 октомври 2020 година – от 14 до 16 часа в платформата BlueJeans. (За да получите персонален линк за онлайн участие в конференцията, моля регистрирайте се на http://www.dobrahrana.info/registration/ .)

Инициативата отново е в партньорство с Евроток, Дружество Европейско право, Граждански институт, фондация „Екоцентрик“, Кооперация „Хранкооп – София“, Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство и е под патронажа на Министъра на земеделието, храните и горите.

За да отбележите лично 16 ОКТОМВРИ, Ви каним да се обедините около идеята за ЗЕЛЕНИЯ КАРТОН и да споделите с хората около Вас това, което правите за достъпа до добра храна. Независимо дали ще организирате или ще участвате в събитие от седмицата, и без значение къде живеете, можете да подкрепите НАЦИОНАЛНАТА СЕДМИЦА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА‘2020.

За повече информация: www.dobrahrana.info

Фермерски пазар Иван Вазов – всяка сряда от 12 до 19 ч.

История:

Със свое решение Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО), взето в деня на създаването й (16 октомври 1945), обявява 16 октомври за Световния ден на прехраната, който се чества в над 150 страни, като България се включва през 2006 г., за раширяването на достъпа до храна и създаването на условия за устойчиво земеделие.

През 2007 година стартирахме изследователски проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред Достъпа до добра храна в България. В рамките на проекта организираме годишна национална конференция, посветена на Достъпа до добра храна, където са представeни резултати от изследването, дискутирани предизвикателства и добри практики в регулаторната рамка, производството, търговията и публичния образ на добрата храна.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти