Sign In

Remember Me

Коледен фермерски пазар на 20.12.2015,
ул. Оборище, София

Излезе видеото заснето на Коледния фермерски пазар на ул. Оборище 🙂 Действително имаше прекрасни моменти и ние се гордеем, че успяхме да създадем тази атмосфера!

Запишете си 20 декември в календара и по възможност елате с компания, защото ви каним на първия Коледен фермерски пазар в София на затворена улица – ул. Оборище между бул. Васил Левски и Храм-паметника Александър Невски! Пазарът ще се проведе от 11 до 19 ч. с участието на над 50 производители на земеделска продукция.

Поканили сме фермери от пазарите на Римската стена, Младост 1, Иван Вазов и Борово, което означава само едно – богат избор от сезонна и чиста българска храна за вашата празнична трапеза.

Очакваме изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на нашите производители.

Коледния дух допълваме с арт зона за ръчно правени подаръци, кулинарен кът с изкушенията на нашите майстори, и ред приятни изненади, които ще откриете на място в неделя 🙂

Пазарът се провежда по инициатива на Столична община и „Пазари Юг“ ЕАД, като поканиха няколко организации, които работят в посока развитие на фермерски пазари в страната:
– Хранкооп София, които организират фермерските пазари на Иван Вазов, Римската стена и Младост 1
– Фондация за биологично земеделие Биоселена и Българско джруество за защита на птиците, които организират фермерския пазар на Борово – всяка събота
– Българска асоциация биопродукти и Сдружението за биологично пчеларство
– Национално сдружение на малките семейни ферми и преработватели.

Снимки от фермерски пазар на 20.12.2015

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти