Sign In

Remember Me

Фермерският фестивал пред НДК продължава и през есенно-зимния сезон

Фермерският фестивал пред НДК продължава и през есенно-зимния сезон

Над 60 малки производители, занаятчии, каузи и първото младежко радио ще се включат в събитието на 26.09.2021 г.

Тази неделя, 26 септември, от 11 до 19 ч. в парка пред НДК ще се проведе поредното издание на Фермерски фестивал София 2021. Събитието е част от Културния календар на Столична община и радва жители и гости на града от 2014 г. насам.

През целия фестивален ден посетителите ще могат да намерят богато разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки, месни и млечни продукти, мед и пчелни продукти, ядки и тахани, вино и бира, чай и кафе, сокове и сиропи, сладки и солени печива, лютеници и разядки. Сред новите продукти са занаятчийски сладолед, комбуча, микрорастения, маринована риба от Черно море и др.

Редом до хранителните продукти и напитки на събитията на Хранкооп винаги има пъстроцветна арт зона, в която посетителите могат да намерят бижута и аксесоари от естествени материали, предмети за бита, книги, натурална българска козметика. Ателие за индийска култура отново ще предлага рисуване с къна, която освен естетическа наслада носи и здраве, и редица символни значения.

Тази неделя събитието отново ще бъде украсено от изложбата на арфистката Илияна Селимска – Bringing Flowers back to Life, която представя нежни и ефирни творби от цветя и природни материали.

Друга важна зона е тази за подкрепа на значими каузи и тази неделя в нея отново ще се представи фондация “Светът на Мария” с ръчно изработени сувенири – дело на младежи с интелектуални затруднения. Екипът на солидарния кооператив “Храна, НЕ война” – София ще представи дейността си за подпомагане на хора в затруднено положение, от Градско градинарство – София ще разказват за възможностите да отглеждаме храна в града и за ползите от това, и не на последно място – от Сдружение “Натуралистично” ще подаряват семена от устойчиви сортове и ще събират дарения за засаждане и възпроизводство на устойчиви семена за доброто на нашата Земя.

Особено чакан и атрактивен гост на фестивала ще бъде и първото изцяло насочено към деца и младежи Радио “Усмивка”. Младите репортери ще интервюират производители и потребители по въпросите за здравословното хранене, ползата от прясната и местно отгледана храна, проблемите на производителите, Световната година на плодовете и зеленчуците, а в следобедните часове ще проведат и игра с награден фонд от фермерски продукти.

Фермерски фестивал София 2021 е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда с подкрепата на Столична община и Dacia България, в партньорство с Пазари Юг, Фондация Синергиа, Мулти култи колектив, Чайка арт, фондация За Оборище и Агенция Булфото.

До края на годината Фермерският фестивал ще се провежда на следните дати:
● 17 и 31 октомври
● 14 и 28 ноември
● 19 декември.

Събитието можете да следите във Фейсбук страницата на Хранкооп – София и в събитието за Фермерски фестивал София 2021.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти