Sign In

Remember Me

Уикенд на млечните продукти – Кравеферма Рогови и Биволоферма Александрово

Уикенд на млечните продукти – Кравеферма Рогови и Биволоферма Александрово

Този уикенд във Фермерски магазин Хранкооп ще бъде млечен и вкусен – ще можете да дегустирате на място продукти от две от фермите, които ни зареждат редовно в мол Сердика, а именно – Кравеферма Рогови и Биволоферма Александрово. Само на 19, 20 и 21 май ще можете да се възползвате от 10% отстъпка на кисело мляко и други млечни изделия.

Дегустации: петък и неделя след 17 ч

Кравеферма Рогови е създадена през 1998 год. от Станчо Рогов. В началото започват с няколко крави, а днес цялото семейство отглежда 165 животни от породата Черно шарено говедо. Фермата се намира в с. Котленци, в района на златна Добруджа. За кравите се грижат в собствено стопанство с много внимание и в строго поддържани хигиенни условия, хранят ги със собствени фуражи. В мандарата си за момента произвеждат краве кисело мляко и сирене, така както в миналото – от пълномаслено мляко (с масленост над 4.1%).

Биволофермата се намира в с. Александрово, област Ловеч и е изградена по европейските стандарти, като има изцяло затворен цикъл на производство. Храната на животните се произвежда намясто, млякото се дои с агрегати и от там се отвежда в цеха за производство на млечните продукти.
В момента във фермата се грижат за около 30 бивола и още толкова овце. В производството на продуктите се влагат 100% чисто биволско мляко или овче мляко, без да се добавят растителни мазнини, консерванти или други добавки.
Биволското мляко има приятен млечно-кисел вкус, висока плътност и масленост и съдържа незаменими аминокиселини, белтъчини и витамини. То е по-богато на хранителни вещества, съдържа средно 17,5% сухо вещество, 7,5% мастни вещества.Има изследвания, които показват, че в сравнение с кравето, биволското мляко съдържа с 58% повече калций, с 40% повече протеин и с 43% по-малко холестерол. В него се съдържат голям брой витамини А, витамин Е и С.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти