Sign In

Remember Me

Размяната на семена се случи и беше повече от успешна!

Размяната на семена се случи и беше повече от успешна!

На 12.03 заедно с Градина О’беля, Зеленият отбор на България, Сдружение Натуралистично, Синергийна мандала за интегрално развитие и Храна, НЕ война успяхме да проведем едно вдъхновяващо и полезно за много хора събитие!

Имахме 4 зони:

1 ЗОНА ЗА СЕМЕНА, където имаше семена и фиданки раздавани/разменяни от Зеления отбор на България, Сдружение Натуралистично, Гората.бг и планински лимон от градините на Веселин Орешков. Над 200 души се снабдиха с устойчиви семена, някои от тях носеха свои за размяна, и се надяваме всяка следваща година да се увеличават.

2 ЗОНА ЗА ХРАНА, където организирахме малък фермерски пазар и Бунар пазар. Натурално стопанство Осина предлагаше три вида родопски боб, нахут и др. Храна, НЕ война традиционно приготвиха ароматен билков чай, а Natur Baked Raw сгряваха с топли супи, баница с боб и голямо разнообразие от сладкиши. Въпреки че беше малък, с Бунар пазар все пак поставихме началото на разширяване на Регионалния обмен към производителите от Хранкооп.

3 ЗОНА ЗА ЗНАНИЯ, където имахме интересни представяния и дискусии на теми като компостиране, куполни оранжерии, създаване на общности и не на последно място – с чичо Веско (Веселин Орешков) си говорихме за това „Накъде вървим и какво да правим“.

4 РАБОТИЛНИЦА ЗА ХЛЯБ, където Свилен Класанов направи демонстрация и научи една сюрия деца и младежи как могат сами да приготвят питки на жар. Покрай питките, някои деца за първи път виждаха как се пали огън, как се меси брашно и колко е вкусно да си опечеш сам хляба и да си го хапнеш навън.

БЛАГОДАРИМ за помощта на нашите подкрепители Dacia България, Рент4Ивент, Румен от „Събуди се“ и над 10 доброволци, които ни помогнаха за организирането и провеждането на цялото събитие!

Повече информация ТУК

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти