Sign In

Remember Me

Хранкооп се включва в световното движение „Да спасим почвата“ на Садгуру

Хранкооп се включва в световното движение „Да спасим почвата“ на Садгуру

Сред значимите каузи, които Хранкооп приютява на Фермерския Фестивал е „Да спасим почвата“ (Save soil).

Движението е започнато точно, както започна Хранкооп – неформално, от група вдъхновени хора с голяма мечта. Доброволците ще Ви разкажат за лесни, но ефективни начини да се включите в спасяването на този инак ограничен ресурс, от който идва 98% от храната ни и от който зависят нейните качества.

Чистата храна има нужда от жива и чиста почва. Живата и здрава почва няма нужда от изкуствени торове и пестициди, така, както здравият човек не се нуждае от антибиотици и витамини на хапчета.

В живата, здрава почва се крие и ключът към решаването на климатичната криза. Тя има пряка връзка със запасите на вода и нерегулираната миграция.

Само че, живата почва е на изчезване и има нужда от нас!

Махатма Ганди ходеше пеша стотици километри за мир. Садгуру, който прие за своя кауза спасяването на човечеството от опустиняването на Земята, кара през дъжд и сняг 30 000 километра през Европа на 300 килограмов мотор и се среща с държавници, политици, известни личности, учени и граждани.

И без да обходите пеша света или да се подложите на изпитание като за рекорд на Гинес, можете да помогнете много. Разберете повече за съкровището под краката ни и предайте нататък. Елате на щанда на „Да спасим почвата“ на 17.04.2022 г на Фермерския фестивал пред НДК!

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти