Sign In

Remember Me

Шеф готвач Петър Янков: „Garden to Business може да ми спести километри в търсене на качествена продукция за кухнята“

Шеф готвач Петър Янков: „Garden to Business може да ми спести километри в търсене на качествена продукция за кухнята“
Интервю на Дирадж Саха с шеф готвач Петър Янков преди третото издание на Garden to Business, което се проведе в ресторант Петрус, София. В търсене на качествена и чиста храна редица крайни потребители се ориентират към нарастващият брой фермерски пазари и специализирани магазини за храна. Много ресторанти също започнаха да се свързват директно с родни производители, за да подсигурят вкусно и балансирано меню на своите клиенти. За премеждията си по този нелек път ни разказва шеф готвачът и собственик на ресторант Петрус – Петър Янков. Той бъше домакин на есенното издание на Garden to Business форум – събитието, което среща рестораньори и магазинери с производители.
Петър Янков - Собственик и шеф готвач на ресторант Петрус, София

Петър Янков – Собственик и шеф готвач на ресторант Петрус, София

Защо решихте да подкрепите Garden to business форум? Винаги съм в търсене на качествен продукт от малки производители без консерванти и химия! Предпочитате ли да зареждате директно от производители? Най вече. Какви са предимствата на директния контакт с производителите? Те ще разберат какво искаш, могат да направят нещо само за теб, нещо специално. Какви трудности срещате при работата директно с производителите? Влошават качеството си много бързо с цел по-високи и бързи печалби. Лично спирам да зареждам и ползвам услуги на такива производители, независимо дали в по-късен етап усещат отлива и оправят качеството си, винаги има и други производители. Лесно ли се намират качествени продукти за кухнята? Те са като извънземните, всички говорят за тях, но малцина са ги виждали 😉 Каква е разликата в цената ако се сравни с доставчиците на хранителни продукти? Както казах по-горе, част от частните производители прекаляват с цените си. А каква е разликата в качеството? В някои случаи огромна, но не винаги. Аз търся от първите. Какво приготвяте от тези продукти, имате ли сезонни менюта? Имам сезонни менюта, но поради смяна на качеството на даден продукт и непостоянното му производство, предпочитам да е в дневното ми меню. Сякаш има производители, които правят прекрасно сирене веднъж, а следващия път е „през пръсти“. Къде успявате да се срещнете и запознаете с производители? Обикалям България. За първи път ще присъствам на Garden to Business форум и се надявам то да спести километрите разхождане за качествени продукти. Част от менюто на ресторант Петрус: Част от менюто на Ресторант Петрус, София Част от менюто на Ресторант Петрус, София Част от менюто на Ресторант Петрус, София Част от менюто на Ресторант Петрус, София                   *Garden to Business форум (G2B форум) е регулярно събитие, което среща земеделски производители, собственици на хранителни магазини, готвачи и управители на заведения, които желаят да установят връзка помежду си. Есенният G2B форум се проведе на 15 октомври 2015 г в ресторант Петрус в София.

Напишете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*