Sign In

Remember Me

Dacia продължава подкрепата си към българските производители

Дачия подрепя българските производители

Dacia, лидер на пазара на нови автомобили в България за осма поредна година, и Кооперация “Хранкооп – София”, първият хранителен кооператив в България, продължават партньорските си взаимоотношения и обща програма за популяризиране на местното производство и през 2021 г. След предизвикателна, но успешна първа партньорска година, поставените цели за подкрепа на българските производители са още по-амбициозни.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛНА ПЪРВА ПАРТНЬОРСКА ГОДИНА

През април 2020 г. Dacia България стартира своята подкрепа към българското производство и дългосрочен ангажимент към Кооперация “Хранкооп – София” под надслов “Българите обичат Dacia, Dacia обича България”. Партньорската инициатива си постави общи цели и план за популяризиране на местното производство и честната му търговия, съобразени с вече съществуващите предизвикателен глобален контекст и ограничения. Успешна реализация пожънаха дейностите в подкрепа на всички основни фокуси през 2020 г.:

  • Доставки на фермерски продукти – Вследствие на наложените ограничения и отменени пазари, поръчките на фермерски продукти се увеличават с 500%, а броят на потребителите, възползващи се от услугата – над 300%. В разгара на новообявеното извънредно положение и само месец и половина след старта на партньорството, с Dacia Duster и Logan са реализирани над 200 доставки. Предоставените автомобили дават възможност на българските производители да продължат да предлагат продукцията си в периода на социална дистанция.

  • Подобряване на условията за производители по време на пазари – Dacia България осигурява на Кооперация “Хранкооп – София” нови шатри, щандове, хладилни витрини, везни и LED осветление, подобрявайки условията за търговия на българските производители в рамките на организираните пазари.

  • Създаване на нов пазар – През юли 2020 г. врати отваря ежеседмичният пазар в гр. Балчик, предоставящ търговски възможности на 20 местни производители и свежи продукти на над 2000 посетители.  

  • Солидарни акции в помощ на производителите – През юни и август 2020 г. са проведени 2 солидарни акции – за бране на вишнап и сини сливи. Благодарение на тези акции, производителите успяват да реализират реколтата си и да произведат сокове, сиропи, сладка и сушени плодове, които предлагат на фермерските пазари и в платформата за поръчки. В края на 2020 г. е сформиран екип „Солидарни акции“, който си поставя за цел да организира и провежда регулярни подобни акции през 2021 г. 

„С помощта на кооперация „Хранкооп“ Dacia се позиционира на най-подходящия за марката терен – на открито, близо до българската природа и почва, на една ръка разстояние от своята аудитория. Dacia е марка, за която на първо място са прагматизмът и разумният, но отговорен избор. С условията, които природата в България предоставя, този избор е местното производство и хората, благодарение на които го има.“ 

Емил Гърнев, генерален мениджър Dacia за България


Благодарни сме на Dacia България за подкрепата, предложена в изключително трудни за малките производители времена. В разгара на пандемията, когато фермерските пазари бяха затворени безапелационно, тази подкрепа беше безценна за нас – успяхме да се справим с повишения интерес към доставки на фермерски продукти, да подобрим работата си по посещения на фермите и приемане на нови производители в нашата общност, както и да имаме повече комфорт при провеждането на повече фермерски пазари и събития.”

Николай Генов, председател на УС на Кооперация “Хранкооп – София”


ПРОДЪЛЖАВАЩИ УСИЛИЯ В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

През 2021 г. Dacia България продължава своето партньорство с „Хранкооп“, за да продължи подобряването на условията за работа и реализация на българските производители. Освен финансова подкрепа, Dacia предоставя на „Хранкооп“ за безвъзмездно ползване нови два автомобила в подкрепа на дейността на производителите на кооперацията и доставките на фермерски продукти. Благодарение на големия си кумулативен пробег от над 1000 км. и безпрецедентно ценово предимство, двугоривните ECO-G версии на новата Dacia Sandero Stepway и Dacia Duster ще бъдат сигурен и верен помощник на „Хранкооп“. Високият просвет на моделите (201 мм за Sandero Stepway и 217 мм за Duster) ги правят изключително подходящи за разнообразните терени в ежедневието на българските производители. 

През изминалия уикенд с пълното завръщане на организацията на пазари и събития, Dacia България участва заедно с „Хранкооп“ на Фермерски фестивал София 2021 в парка пред Националния дворец на културата в гр. София. Събитието, което е част от Календара на културните събития на Столична община, събра над 5 000 посетители, които имаха възможност както да си закупят локално произведени продукти, така и да разгледат и тестват най-новите попълнения в гамата на Dacia – Duster и Sandero Stepway.

Dacia България и кооперация „Хранкооп“ са подготвили много изненади за следващото издание на Фермерски фестивал София 2021 на 17 октомври, както и през цялата предстояща партньорска година.

ЗА DACIA: Dacia е марка в портфолиото на Renault Group, представена в 44 държави, предимно в Европа и Средиземноморието. Родена в Румъния през 1968, марката е придобита от Renault Group и преродена с Logan през 2004. Dacia Qпредлага най-доброто съотношение цена-качество на пазара. Възползвайки се от емблематичните си модели – Logan, Sandero, и Duster – марката жъне търговски успех на всички пазари, където е представена. Към днешна дата Dacia може да се похвали с над 7 милиона продадени автомобила и пазарно лидерство в България за последните 8 поредни години.

ЗА ХРАНКООП: Кооперация “Хранкооп – София” е първият хранителен кооператив в България, който обединява производители и потребители на чиста храна, като създава възможност за директна връзка между тях. Основните цели на организацията са подкрепа на малки български производители на чиста храна и улесняване на достъпа на потребителите до нея. Кооперацията работи с над 150 производители и занаятчии от цялата страна, осъществява ежеседмични кооперативни доставки в София и провежда фермерски пазари в София, Добрич, Балчик, Варна и други.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти