Sign In

Remember Me

Седмица на земната ябълка във Фермерски магазин ХРАНКООП

Седмица на земната ябълка във Фермерски магазин ХРАНКООП

От 5 до 16 април във Фермерски магазин Хранкооп ще се радваме на изобилие на малко познатия зеленчук гулия или земната ябълка.
През тази седмица посветена на гулията ще ви запознаем с полезните й качества, ще можете да опитате чипс и фито чай от Чародейци ЕООД и да почерпите идеи какво да си приготвите с нея. И не на последно място – да се снабдите от тазседмичната ни кореноплодна звезда в свеж вид на промоционални цени.
Този четвъртък организираме и среща с производителя Цветана Димитрова от натурално стопанство Осина (Западни Родопи). Ще ви очакваме от 17.30 ч в Serdika Center на ниво – 1, за да сътворим вкусна и свежа салата.

Земната ябълка, наричана още и топинамбур или йерусалимски артишок може да бъде консумирана сурова, варена или печена. Грудките й растат до края на ноември, като след това е добре да се изчака, преди да бъдат събрани, за да могат ценните вещества от горната част на растението да преминат в грудката му.
Земната ябълка има високо съдържание на инулин, който действа като пробиотик – стимулира растежа на полезните бактерии в чревната флора. Освен него, земната ябълка съдържа множество полезни вещества, витамини и минерали: фибри, желязо, силиций, цинк, магнезий, калий, фосфор, калций, витамин B и C, пектин, органични киселини и аминокиселини.

Повече за земната ябълка можете да прочетете тук в нашия сайт, както и в тази статия на сп. Меню.

Публикувано от

Напиши коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Към лентата с инструменти